Solitaire verlovingsring

De solitaire verlovingsring is wellicht het type klassieke verlovingsring dat reeds decennia lang een vaste waarde is. Met een solitaire verlovingsring kiest u voor klasse en een ring met eeuwigdurende emotionele waarde.

Wat is een solitaire verlovingsring?

Een solitaire verlovingsring wordt gekenmerkt door een ring uit edelmetaal waarbij een diamant of een andere edelsteen niet ingezet maar opgezet wordt. Meestal wordt hiervoor een opzetstuk vervaardigd dat op de ring gezet wordt. Hierdoor krijgt de ring een bijzonder sierlijk voorkomen.

Waarom kiezen voor een solitaire verlovingsring?

Wie kiest voor deze mooie sierlijke ring, maakt nooit een verkeerde keuze. Omdat dit een klassieke keuze is waarin vele mensen zich in kunnen vinden, is er weinig kans dat u iets mis doet. Wie voor traditie en degelijkheid gaat, doet er goed aan om voor deze ring te kiezen.

Online solitaire verlovingsringen

Deze verlovingsringen worden vaak online aangeboden. U hebt online erg veel keuze, en de meeste websites die verlovingsringen aanbieden zijn degelijk, en kunnen echtheidscertificaten voorleggen. Wat dat betreft, houdt online ringen kopen geen risico in wanneer u gebruik maakt van websites met een goede reputatie. Wat online wel moeilijker is, is de juiste maat van de ring te vinden. Indien u weet wat de ringmaat is van uzelf en uw partner, dan is dit de oplossing.

Bij de juwelier

Solitaire verlovingsringen zijn een goed voorbeeld van een artikel dat courant bij de juwelier te vinden is. Elke juwelier of juwelenontwerper zal hiervan een aantal modellen of reeksen van bekende merken in huis hebben. U hebt niet alleen de keuze tussen verschillende modellen en maten, u kunt ze ook aan uw vinger uitproberen en desgevallend op maat laten maken. In tegenstelling tot online kunt u meteen te weten komen hoe de ringen aanvoelen aan uw hand en uw vingers. Kopen bij de juwelier of de juwelenontwerper heeft als voordeel dat u gebruik kunt maken van persoonlijk contact en overleg.

Hoeveel kost een solitaire verlovingsring?

Solitaire verlovingsringen worden beschouwd als klassieke verlovingsringen uit goud met een opzetsteentje uit diamant. Dit zijn beiden dure materialen en dit heeft ook meteen zijn weerslag op de prijs. De prijzen kunnen variƫren tussen de 1500 euro en de 45.000 euro. Al bij al zijn dit bedragen die niet geschikt zijn voor ieders beurs. Wie bewust kiest voor dit soort ringen, doet er goed aan eerst een budgetplanning op te maken. Daartegenover staat dat u kiest voor een klassieke verlovingsring.