Titanium ringen

Titanium verlovingsringen

Titanium is een bijzonder materiaal dat bij velen mensen enkel bekend is omwille van zijn chirurgische toepassingen. Het is een bijzonder metaal dat zowel licht als bijzonder duurzaam is. Met andere woorden: deze ringen zijn comfortabel om dragen en kunnen meer hebben dan andere ringen. Titanium kan echt wel tegen een stootje, en is wellicht een goede keuze voor wie vreest dat zijn of haar ring geen lang leven beschoren is, of wie zijn of haar ring ook op het werk wil dragen. Wie veel gaat zwemmen, zal graag horen dat deze ringen chloorbestendig zijn. Verder kun je er zeker van zijn dat dit metaal anti-allergisch is, en bijgevolg zijn titanium verlovingsringen een oplossing voor wie aan een allergie lijdt, en ook graag een verlovingsring zou willen dragen.

Prijsklasse

Het eerste wat opvalt, is dat titanium ringen in een bijzonder gunstige prijsklasse vallen. Op een gespecialiseerde site vonden wij al titanium ringen onder de 25 euro. Toch zien deze ringen er alles behalve goedkoop uit. Ze worden gekenmerkt door een mooie glans en een verfijnde afwerking. Het design is vaak stoer waardoor deze ringen eerder voor heren dan voor dames geschikt is.

Uitzicht van titanium verlovingsringen

De kleur van titanium is misschien nog het best te omschrijven als subtiel. Dit maakt dat dit metaal zeer zeker geschikt is voor het vervaardigen van verlovingsringen. Op het eerste zicht neigt de kleur naar lichtgrijs. Nadien zul je eerder een ietwat bruine ondertoon ontdekken. Door deze bijzondere kleurschakering, is titanium gemakkelijk te combineren met andere edelmetalen zoals goud.

Hoe een titanium verlovingsring kiezen

Titanium verlovingsringen worden online aangeboden, maar het valt meteen op dat de keuze wat beperkter is dan het gamma aan verlovingsringen dat in andere metalen aangeboden wordt. Titanium verlovingsringen hebben vaak een stoer uiterlijk omdat het vaak over brede ringen gaat. We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen te vinden is voor brede ringen.

Ook voor dames?

Zijn dergelijke brede ringen wel geschikt voor dames? Toch zijn er ook verfijnde titanium verlovingsringen die uitermate geschikt zijn voor dames. Wie bewust wil kiezen voor titanium omwille van medische redenen, kan bijvoorbeeld kiezen voor een titanium ring met een ingewerkt zirkonium steentje. Wie de verlovingsring meer klasse wil geven, kan er ook voor opteren om een diamantje in de ring te laten zetten.

Als je het ons vraagt, is titanium een prima keuze wanneer je beschikt over een beperkt budget en toch stijlvol voor de dag wil komen.